Siirry sisältöön

Verlan Suma

Verlan Suma tarjoaa elämyksiä ja ohjelmapalveluja Verlan ja Repoveden alueen vierailijoille ja räätälöi Verla-kokemuksia virkistyspäiviin ja kokouksiin. Verlan Suman itsepalvelukaupasta voi ostaa retkeilyvarusteita ja retkiruokaa sekä aktiviteetteja kuten sup-lautailua ja melontaa. Verlan Suma on ekomatkailun kehitysympäristö, jossa testataan uusimpia konsepteja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Asiointi Sumassa tapahtuu sekä palveltuna että itsepalveluautomaation kautta aamukuuden ja iltakymmenen välisenä aikana toukokuusta lokakuuhun. Sumassa on mahdollista ostaa palveluja ja tuotteita suoraan yrittäjiltä itseltään ilman välikäsiä. Valikoimassa mm. elintarvikkeita paikallisilta tuottajilta.

Ekomatkailuun ja uuden sukupolven varusteisiin erikoistunut Hang Outdoors sekä metsäkokemuksia Verlassa ja Repovedellä tarjoava Tervarumpu yhdessä ylläpitävät Verlan Suma -palvelupistettä Verlan museoalueella arkkitehti Eduard Dippelin vuonna 1902 suunnittelemassa myllymakasiinissa, entisen jauhomyllyn (1952-1985) tiloissa.

Verlan Suma on osa laajempaa yhteistyötä ja kehittämisprojektia UPM Verlan tehdasmuseon, UPM Metsän, Johku-teknologian ja Tervarummun kanssa, jossa testataan uusia matalan hiilijalanjäljen majoitusratkaisuja, metsän virkistyskäyttöä ja laajennetaan alueen ekomatkailupalveluita uudenlaisen yrittäjien välisen yhteistyön kautta. Verlaan rakentuu lähivuosina uusi ekomatkailun tutkimuksen, kehittämisen ja innovoinnin alue, jossa testataan useiden kansainvälisten valmistajien varusteita ja retkeilytuotteita niiden eri kehitysvaiheessa. Ratkaisuja ja palveluja hyödynnetään yhdessä Hang Outdoors verkoston ekomatkailukumppanien kanssa eri puolilla Eurooppaa.

Verlan Suman ja sen ympärille muodostuvan toiminnan ydinarvot ovat pitkäjänteisyys ja kestävyys. Kokonaisuutta kehitetään kärsivällisesti nojautuen olemassa oleviin rakenteisiin asiakkaita kuunnellen. Verlan Suma on sitoutunut sopimustasolla kestävän matkailun periaatteisiin maailmanperintökohteessa.

Tutustu Verlan Sumaan: Verlansuma.fi